Ukategorisert

Møt vår nye dirigent!

En ny epoke er i gang for Grenland Brass. Etter snart 1,5 år med Kenneth H. Gudmundsen som dirigent, overleveres nå dirigentpinnen til Tommy Sørby.

Tusen takk til Kenneth for fine sesonger, vi har lært mye og utviklet oss i riktig retning. Lykke til videre!

IMG_1040

Tommy Sørby er en gladgutt på 40 år fra Sandefjord, som er lidenskapelig opptatt av korps, og ikke minst brassband. Han begynte å spille i Sandefjord Gutte og Jentekorps som 8 åring, og overtok senere som dirigent i korpset, som også er brassband, fra 2007-2016.

Han har drevet med en rekke andre musikalske prosjekter i form av diverse storbandprosjekter, funk og soul med bandet RipOff, og en haug av andre prosjekter, både til lands og til vanns. Han er en musiker på høyt nivå og har også flere år bak seg som musikant i elitedivisjonen i Norge, blant annet med Sandefjord Brass Symposium hvor han begynte som 15-åring, samt som gardemusiker.

I 2014 ble han spurt om å bistå Grenland Brass på et prosjekt. Ett prosjekt ble til to og deretter tre, og han har siden da vært en del av den faste besetningen i bandet, og har spilt både flygelhorn, esskornett og solokornett, alt etter som hva behovet har vært. Han har bidratt med stor musikalsk kunnskap om repertoir og teknikker, i tillegg til en rekke flotte soloopptredener, blant annet på flygelhorn foran ca 4000 publikumere under åpningen av Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival i 2015.

Men nå er han klar for nye utfordringer og gleder seg å gå i gang med øving til julekonsert i Vestre Porsgrunn Kirke på lillejulaften kl 22.30, samt å gi seg i kast med oppkjøringa til NM i Brass 2018 i Bergen i februar.

Og hvis du har lyst til å bli med på reisen, og spiller slagverk eller et brassinstrument, ja da har vi plass til nettopp deg i rekkene. Vi øver hver tisdag fra 18.45 til 21.45 i Blackboxen på Vestsiden Skole, så det er bare å ta turen innom.