Ukategorisert

Et siste farvel med Øyvind Klingberg

Hver tirsdag når jeg kommer hjem fra øvelse spør min samboer om det har vært en bra øvelse. Også denne uken var svaret ja, men jeg satt igjen med en del mer blanda følelser enn ellers. Tirsdagens øvelse ble nemlig benyttet til å øve inn et siste farvel til Øyvind Klingberg som skal bisettes i morgen formiddag.

Ingen har betydd så mye, og hatt så stor innvirkning på brassbandkulturen i Grenland som det Øyvind har hatt.

Da Grenland Brass ble stiftet i 1989 var det av Øyvinds sønn, Ketil, men Øyvind var aldri langt unna. Han hadde et brennende engasjement, som førte til at han i flere år satt som leder i korpset og i alle år etterpå var støttemedlem av korpset og opprettholdt en tett dialog med korpsets styre og overøste oss med erfaringer og tips og forslag. Han var en utømmelig inspirasjons- og idékilde.

Øyvind var primusmotor for Grenland International Brass Festival som han og Ketil startet i 1997 sammen med Grenland Brass. Som en del av festivalen har mange flotte brasstykker sett dagens lys, i form av pliktnummer som Øyvind bestilte. Et av disse, Cantilena, er blant stykkene som korpset har forberedt til morgendagen.

Øyvind brant for ungdommer og GUBB (Grenland Ungdomsbrass Band) var et av hans mange hjertebarn, da nytenking og inkludering og ikke minst, spilleglede for unge, var noen av de tingene han hadde ekstra fokus på.

Det går heller ikke an å prate om Øyvind og GB uten å nevne de tradisjonsrike julekonsertene i Vestre Porsgrunn kirke på lillejulaften. Det er en konsert som Øyvind har produsert for korpset siden konsertene startet i 1998, og er en konserttradisjon som korpset kommer til å ta med seg videre.

Øyvind har alltid beholdt korpset i sitt hjerte. Han var den første som gråt og applaudererte når vi gjorde noe bra, og også den første til å si ifra når vi bommet på blinken.

Øyvind, du har vært en drivkraft og en støttepillar for Grenland Brass og styret, og vi kommer alle til å savne deg. Alle dine innspill, diskusjoner og vitser, din musikalske støtte og utfordringene du kastet vår vei i form av GIBF og annet.

Takk for alt du har gjort for oss.

Porsgrunn, 20. april 2017
Annette Sjursen, leder Grenland Brass