Nyheter

Brassfest og 25-årsjubileum 8. november kl 18.00

GrenlandBrass25aar

Grenland Brass feirer sine første 25-år med en stor konsert og jubileumsfest på Kafé K i Porsgrunn lørdag 8. November kl 1800. Vi inviterer alle korpsinteresserte til en storslått feiring av distriktets Brass Band. Men GB er også kjent i hele brassmiljøet som arrangør av Grenland Internasjonale Brass Festival gjennom flere år. I 2015 arrangeres i Skien helgen 24. til 26. april. Så det er bare å sette av datoen. Denne gangen skal alle korps spille i flotte Skien kirke.

Men nå i november er det altså klart for jubileumskonsert på Kafé K, sier korpsets leder Jan Petter Hestvik. Konserten blir variert med en klassisk preget avdeling og en storbandpreget avdeling etter pause. GB åpner med en velkjent originalkomposisjon for Brass Band av Malcolm Arnold, nemlig Little Suite for Brass. Vi skal også framføre Cantilena av Philip Sparke som ble komponert til Grenland Internasjonale Brass Festival i 2011, forteller lederen som også lover at flere av korpsets solister skal presenteres i løpet av konsertens to avdelinger. Dirigent Arild Ovrum, som er tubaist i Kongelig Norske Marines Musikkorps, vil selv spille med i korpsets egen tubakvartett.

Etter pause vil vi få blant annet høre storbandlåtene Caravan av Duke Ellington,Birdland av Josef Zawinul – keyboardist i Weather Report – og Cute av Neil Hefti, sier Hestvik. Han ønsker alle hjertelig velkommen til Brassfest på Kafé K.